ČITAJ

New year, new me!

Kakav jedan kliše naslov, za prvi post na blogu. 🙂

Dobrodošla nazad sebi, Katarina! Bilo je krajnje vreme da postaneš virtuelno vidljiva!

Posle mnogo vremena skupljanja hrabrosti, preispitivanja odluka, overthinkovanja, 2018-ta je počela sa velikim odlukama. Prva od svih je da prestanem da mislim – i počnem da radim na svojim idejama. Verujte mi da ova ideja o blogu sazreva možda već dve godine(?!), ali je moj fokus bio na svim drugim projektima i poslovima, a najmanje na meni. Pa da vam ispričam kako je do toga došlo.

U junu 2017. završila sam Osnovne studije na Fakultetu dramskih umetnosti, što je značilo da imam više vremena da radim kulturne i kreativne projekte tokom leta i jeseni, do upisa na Master. Sve je sjajno teklo, do završetka poslednjeg projekta u novembru. Tada sam odlučila da napravim pauzu, da shvatim gde se nalazim i šta bih sledeće volela da radim, jer sam ovaj put želela da ja biram – a ne da samo budem preporučena za neki projekat. Plan je bio, da pored toga što neću raditi ništa, bolje upoznam sebe, radim stvari koje volim, više čitam, šetam, možda negde odputujem…

Ništa od navedenog se nije dogodilo. Kao neko ko radi kao freelancer, ali radi neprekidno, ovo je bio prvi put posle pet godina da sam imala toliko slobodnog vremena. Nisam znala da se ponašam sa njim. Kada se tako nagli prekidi dogode, ne mislim nešto dobro može da se dogodi. Počela je kriza. Da li ja zaista vredim ako sada ne radim? Da li sam pogrešila što sam odbila onaj projekat? Možda je najbolje da promenim profesiju i budem šnajderka? Ozbiljna kriza. Najbolje da odustanem od svega. I na trenutak i jesam.

Tada sam shvatila. Bežala sam od sebe.

Nikada nisam želela da se suočim sa sobom, da nalet kreativne energije iskoristim u svoju svrhu, da price koje pišem podelim sa drugima. Uvek je to bilo za neke projekte, za klijente, po preporuci. Gde sam tu bila ja? Shvatila sam da ne mogu da napredujem ukoliko ne upoznam sebe bolje. Tako da, ovaj blog/sajt je nastao kao produkt mojih znanja i veština, sa ciljem da i ja, a i vi, upoznate Katu bolje. I da neko za koga ću danas – sutra pisati pročita ta čuda! Jer odluka je pala – a to je da ostajem u social media marketingu i planiram da budem još bolja.

Ja pišem, svako jutro 3 strane teksta. Šijem haljine za krupnije devojke. Pravim kolaže iz nekog dela malog mozga – to su kolaži koji se samo dese. Radim kao social media manager za neke od klijenata sa ove liste. Šetam svog psa Coku svako treće veče, mnogo volim da vozim svoj crveni auto, kafa mi je omiljeno jelo i verujem u sve.

Dobrodošli na ovo malo parče mog weba. 🙂

 

1 Comment

  1. LepiGosha

    January 22, 2018 at 7:49 pm

    Konačno pišeš o pravom brendu bravo Kato lepo predstavljanje…

Leave a Reply