ČITAJ

Tinder iskustvo – part 1.

„Crn, zelene oči, strelac u horoskopu, brada. Da bude umetnik i da nam se poslovi slažu. Da gledamo filmove ispod jorgana uz toplu čokoladu. Moj idealan dečko.“

Tog dana, posle 6. godina razvlačenja, shvatili smo da je vreme da raskinemo. Boško i ja smo previše dugo odlagali ovaj trenutak i dugo smo odlazili i vraćali se jedno drugom. Mnogo grešaka, loša komunikacija i laži uslovili su da na ružan način završimo ovu priču. I znala sam da moram da pustim tu priču da mi se desila nova. Ali bilo je teško pustiti loše navike. I desilo se – tako što smo imali sudar.

Odlučila sam da se neko vreme ne vezujem i da se posvetim sebi. Nisam želela vezu, ali sam htela da imam nekog velikog bradonju sa kojim mogu da odem na kafu, pogledam film ili prošetam kejom. Potpuno neobavezno. Pa, na kraju krajeva – imam 22. godine i kada ću živeti ako ne sada. Ali tu je nastao problem – kako sada, posle šest godina ludila, da upoznam nekog novog? Kako se to radi? Da izađem u kafić ili klub i trepćem? Nije delovalo kao efikasan način. Tu nastupa Ana, moja dobra drugarica iz srednje škole. Kaže mi da su se ona i njen dečko našli na Tinderu, mreži za upoznavanje. Toliko površno, pomislila sam. Zar je to način da upoznam dečka – a tek da se zaljubim u njega. Ipak, moja stidljivost je prelomila i kliknula sam DOWNLOAD. Popuni opis o sebi. Uh. Zašto bi neko bio sa mnom?

Nisam želela samo kafu. I bioskop. Nisam želela samo šetnju i poljubac u ćošku usana. Počela sam da maštam. Htela sam vetar u kosi dok šetamo Zemunskim kejom. Želela sam da verujem da dobre vee postoje i da ne budem ponovo povređena. Ali postojala je blokada da sva ta maštanja ne ostvarim na javi.

Prvih mesec dana mog boravka na Tinderu prošlo je zabavno. Izašla sam sa nekim momcima, na kafu, klizanje, vožnju bajsa, bioskop… Sve vreme mi je u glavi odzvanjala reč “POVRŠNO”. Radila sam protiv sebe. U petak, 8. aprila pojavio se neko nov. Neko ko mi se zapravo svideo.

Crn. Zelene oči. Strelac u horoskopu. Bavi se fotografijom i studira umetnički fakultet. Brada. Osmeh. On.

Oduševila sam se. Toliko da nisam mogla da čekam da mi pošalje poruku, pa sam ja to prva uradila. Odgovorio je odmah. Poruke su pljuštale kao kiša, a leptirića u stomaku bilo je na milione. Nisam mogla da verujem – odgovarao je onom opisu koji sam napisala u svom dnevniku pre 2 godine! Pre dejta smo razmenili mnogo poruka, a stigli smo i da odgledamo film preko telefona. Jedva sam čekala da me pozove da izađemo.

I pozvao me je! Toliko sam bila srećna. Ceo dan sam mislila šta da obučem i šta da kažem. Znate ono – kada se trudite da izgledate kao da se uopšte niste sremali, a zapravo ste se spremale 4 sata. Nadam se da nije provalio. J Povela sam i psa na dejt, jer smo išli u šetnju. Jedini dogovor je bio da se nađemo kod točilice sladoleda i da Tinder bude naša mala tajna (jer sam i dalje mislila da je to blam).

Osuđivala sam sebe zbog te aplikacije.

Ivan je bio divan na prvom dejtu. Ne mogu da kažem da je to bila ljubav na prvi pogled, jer u to svakako ne verujem, ali hemija – toga je svakako bilo. Posle višenedeljnog izlaženja, dopisivanja, dugih pogleda i obaveznog držanja za ruke (da, da!), dobio je odobrenje da zvanično može da pita da budemo zajedno, ali pod uslovom da bude na najkreativnijem mestu koje smisli.

I tako, dok smo na Kalemegdanu pretrčavali ulicu na crveno svetlo, on me zaustavlja i pita “Kato, da li želiš da budeš moja devojka?” Automobili voze sa obe strane, život ili smrt, a svakako ludost, vičem DA i pretrčavamo na drugu stranu ulice. Poljubio me je tako, da nikada neću zaboraviti, i to je bio početak naše ljubavne priče.

Da li je ljubav preko Tindera moguća? Jeste.

Ima li normalnih momaka na mrežama za upoznavanje? Ima – ali morate da upecate svoju zlatnu ribicu u moru somova.

 

// Tekst pisan proleća 2017. Veza trajala 2.5 godine. Predrasude – izgubljene.  //

Leave a Reply