ČITAJ

Velika ljubav izlazi na mala vrata

Prva ljubav.  Desila se kada sam krenula u prvu godinu Srednje škole. Kao i uvek, vrdala sam na početku, hoću, neću, ne smem, želim, ne želim. Ali sam se mnogo zaljubila.

Ali pustila sam da mi se dogodi. I bili smo ludi jedno za drugim. Onako, tinejdžerski ludi, potpuno zaljubljeni, stao je ceo svet od toga. Samo što smo bili jako mladi da znamo kako treba da se ponašamo. Bilo je baš turbolentno i dramatično. Od ogromne ljubavi, ljubomore, mržnje, svađanja (da, sada kada se setim sebe pre 10. godina, ne mogu da poverujem da je i svađanja bilo). Ali načelno, mnogo smo se voleli.

I mnogo smo raskidali.

I uvek smo se nekako vraćali jedno drugom.

Kao začarani krug koji se nikada neće završiti.

Najviše suza je otišlo u toj vezi. Na kraju sam se pitala, da li će se ona ikada završiti? Toliko je postajalo teško, a toliko nisam mogla da je prekinem. Nisam znala kako da odem.

I on je na kraju otišao prvi, bez mog znanja. Meni je trebalo nešto fizički da se dogodi kako bih shvatila da moram da pustim taj odnos.

Nikada neću zaboraviti kako je tome, univerzumski, došao kraj. Kako je i naša veza bila dramatična, tako je i sam kraj morao da bude dramatičan.

Tek što sam kupila auto. Registrovan, sija se, imam goriva za divno čudo. On me zove da ga pokupim u gradu, u centru. Premišljam se, ali odlazim po njega. Telefon mi umire. Nemam pojma gde je on (čitajte: bio je sa novom devojkom). Konačno se pojavljuje. Malo sam besna jer kasni. Krećem da ga pokupim, semafor mi ostaje iza leđa, ne vidim na šta sam prošla. On ulazi u auto, ja krećem.

Sudar.

Ja sam kriva.

Nije bilo strašno, bilo je čukanje. Ali me je potreslo na mnogo više načina.

Da li sam zaista trebala da budem tu, u to vreme, sa njim? Jesam.

Shvatila sam. Gotovo je. Nema dalje, moramo da se pustimo. Kako je i veza bila jaka, tako je i kraj morao da bude tehnička šteta.

Odvezla sam ga njegovoj kući, i velika ljubav izašla je na mala vrata mog auta.

 

/ događaj – realan / pouka – shvaćena / dešavanja datiraju u 2016. /

Leave a Reply